онлайн магазини от 3DWebDesign
media

Информация за смарт устройства

Все повече нови, смарт устройства навлизат в ежедневието ни.  За желаещите да си направят умен дом, но нямат идея от къде да почнат и все пак- какво да очакват като промени в дома си.

Ако нямате представа от къде да почнете, ето някои насоки какво бихте могли да постигнете:

За да направите у дома си осветлението умно, то най-лесният вариант е да смените стандартните си крушки със смарт такива.
За това не се изискват никакви умения - просто на мястото на старите си крушки слагате новите. Най добре е към тях да си закупите и подходящо дистанционно, с което също може да ги управлявате, освен през телефона си. След което следвате инструкциите за да инсталирате приложението. С което вече сте готови и може да включвате, изключвате и регулирате умните си крушки. Може да създадете график, сцени и много други опции, описани във възможностите на крушките, които сте избрали.

За да си осигурите сигурност на дома ви и да държите дистанционно всичко под око ви трябва умна система, в която би трябвало да включите датчици за вратите и прозорците, детектор за движение ( или няколко, зависи от ситуацията), HUB ( управляващо устройство) , сирена и евентуално дистанционни. Набавяте си необходимите като бройка устройства или купувате стартов пакет, който допълвате според необходимостта за конкретното жилище. Монтирате датчиците според инструкциите, изтегляте на телефона си приложението с което работят и сте готови. Разбира се, на този етап или в последствие е препоръчително да купите и камера, за да може и да наблюдавате в реално време. Камерата или няколко такива могат да бъдат различни- външни, вътрешни, скрити в шпионка или звънец. Общото между всички тях е че засичат движение в обхвата си. Сензорите и датчиците ще ви изпращат информация при настъпване на промяна, както и кой точно датчик е реагирал. Камерата също така ще ви изпрати известие на телефона, а сирената ще се включи.

Друга възможност да си осигурите комфорт и спокойствие е използването на смарт контакти, за да включвате и изключвате включени в тях уреди и най-различни датчици - за измерване на температура и влажност, за дим, за евентуално наводнение. Всяко едно от тези устройства може да наблюдавате в реално време дистанционно - от телефона си. Ако тези контакти и устройства работят с едно приложение, може да създадете и поредица от действия от типа ако температурата е под определена стойност, да се включи смарт контакта, в който е включен климатика. Може да си поставите смарт дръжка на входната врата, чрез която ще имате информация кой и в колко часа се е прибрал, да отключите дистанционно вратата на желан гост, както и други функции, описани за всеки модел старт дръжки.

Смарт датчици и сензори Смарт осветление Смарт врати

Смарт решения за дома, устройства и системи за умен дом  - INTERIORKO.COM