онлайн магазини от 3DWebDesign
media

Смарт устройства за засичане на наводнение

Към сегашния момент има някои полезни смарт устройства, които не заместват съществуващи такива, просто преди това такива устройства нямаше. Смарт устройство за алармиране при наличието на наводнение е може би на първо място според мен по отношение на практичност и без аналог от преди.
Предназначението на този сензор е засичане на наличие на вода и алармирането ви за това.
Това смарт устройство може да се постави в близост до уреди, които е възможно да предизвикат наводнение като бойлери, перални, съдомиялни. Също така са подходящи за поставяне в близост до така наречените меки водопроводни  връзки или в близост до сифона на мивка в кухнята. Въобще и най- общо казано – там, където протичането и наличието на вода може да предизвика правене на ремонт или смяна на подовата настилка. А както всички знаем, наводнението може да коства много пари както по отношение на нашия дом, така и да се нанесат сериозни щети на жилищата под нашето. Наводнения от този вид могат да станат и когато сте си у дома и си почивате, и когато сте далеч. Много е възможно да разберете твърде късно, при нанесени сериозни поражения.
Реално този сензор ви спестява всички тези проблеми, защото следи денонощно и ви алармира, независимо къде сте и какво правите в момента.
Самият сензор е с малки размери и може да бъде поставен на нужното място лесно, както и при необходимост или желание от ваша страна да се премести на ново място.
Не е необходимо да го включвате в електрическото захранване, тъй като работи с батерии. Стандартно тези сензори ви алармират при изтощаване на батериите, така че не е необходимо да следите за това.
Датчика за вода се свързва чрез WIFI рутера ви с вашия телефон посредством приложение. Приложението е безплатно, без първоначални или месечни такси. Трябва да го изтеглите на вашия телефон и да свържете с конкретното умно устройство. Може да разгледате инструкции на български за изтегляне и настройване на приложението за всяко конкретно смарт устройство.
След като сте поставили и инсталирали на телефона си необходимото приложение, този умен сензор ще следи за наличие на вода в периметъра си денонощно. В момента, който засече вода, вие ще получите известие на телефона си веднага и ще може да реагирате.
В последствие или заедно с този умен сензор, може да създадете и необходимата автоматизация, за да не се налага да предприемате в момента никакви действия. Един добър вариант е инсталиране на смарт мотор за спиране / пускане на вода на вашия водопровод. И тогава може не само да сте информирани за протичане на уред, но и дистанционно и автоматично да спрете водата във вашия дом.
Една малка инвестиция с голяма полза !

 

Смарт датчик за наводнение SQ400B Смарт датчик за наводнение CNW02 Смарт датчици и сензори