онлайн магазини от 3DWebDesign
media

До сега само сте чували, че има смарт устройства за дома, но нямате никаква представа ? Ще опиша накратко :

  1. Какво представляват.

- Основната им функция е на направят дома ви по-сигурен и по-удобен, като можете да
- държите лесно всичко под контрол, независимо колко далеч от дома си се намирате
- управлявате дистанционно всичко, което прецените
- сте информирани чрез съобщение на телефона си, ако някое се задейства
В повечето случай със смарт устройствата може да замените сега съществуващите като крушки, ключове, контакти, кранове, дръжки на врати и много други.
Друга част от тях са непознати – като датчик за алармиране при наводнение, смарт температурен датчик, датчик за отчитане на отваряне или затваряне на врати и прозорци и други.

  1.  С какво трябва разполагате преди пристъпването към покупка на такива умни устройства ?

Общо взето в дома са нужни интернет и рутер. Обикновено без интернет и рутер не може да се възползвате от предимствата на повечето смарт устройства. Някои от тях, като смарт контакти и ключове имат и бутон/ сензор за ръчно включване и изключване, без да използвате WIFI, но тогава губите голяма част или почти всички функционалности за дистанционно управление от разстояние.
Възможно е да свържете едно или няколко устройства през WIFI на телефона си, но тогава те могат да бъдат управлявани само когато сте си у дома.
За да може да използвате всичките им функции и най вече управление и наблюдение от всяка точка на света, то ви трябва интернет и рутер.
Става напълно безсмислено например да имате алармена система за наблюдение и охрана, ако тя не работи когато ви няма.
Другото необходимо условие е да имате телефон. Стандартно на почти всички модели могат да се инсталират необходимите приложения.

 

  1. Какво се очаква от вас, за да може да накарате да работи едно смарт устройство?

От една страна се очаква да може да го поставите / монтирате на необходимото място. Ако се съмнявате дали бихте се справили, може да прочетете предварително инструкциите, за да прецените сложността и дали бихте се справили.
От друга страна, ще е необходимо да инсталирате на вашия телефон App ( приложение ) след което да добавите съответното устройство. С кое точно приложение работи конкретно може да проверите на страницата на продукта. Също така, на опаковката или в инструкциите му има QR код, чрез който може да влезете в приложението и да го изтеглите.
Повече за инсталирането и настройката на приложението може да намерите и в PDF файла, прикрепен на страницата на съответния смарт продукт. Инструкциите са на български и доста подробни.

И накрая да изтъкнем основните им предимства:

- удобни за монтаж, не се изисква окабеляване ( никакви допълнителни кабели )
- лесни за монтаж, без необходимост от някакви специфични умения,
без нужда от къртене или сложни методи за поставяне
- без първоначални или месечни такси за използване на приложенията за смартфон - работят с безплатни приложения на телефона ви
- без нужда от сериозни инвестиции, защото умните контакти, ключове, сензори и други са на приемливи цени.