Категории
Безплатна доставка за всички поръчки над 150 лева до 29.02.2024 г.

Смарт устройства за " умен дом "

Все по-често се употребява термина умен дом или смарт дом. Такъв дом се осъществява благодарение на много и най различни датчици и устройства.

Тези смарт устройства изпълняват конкретна цел или участват в последователност от устройства, която вие сте заложили.

Всички смарт устройства, които са част от умният дом, работят с конкретно приложение или с повече от едно . С какво приложение работи дадено устройство е упоменато в описанието му,

както и на самата опаковка. Всички приложения като Tuya, Shelly Cloud, Eye4, ICsee, TTlok и всички описани по-горе трябва да инсталирате на вашия смартфон.

Инсталацията на приложенията е лесна и интуитивна, всеки би могъл да се справи с това.

Важността на това кое смарт устройство с какво приложение работи е поради факта, че е много по-лесно и удобно например да си изградите поредица от действия.

Ако имате смарт датчик за стайна температура и смарт контакт, работещи с едно приложение, то може да ги настроите автоматично при падане на температурата под 18 градуса, да се задейства и смарт контакта, в който се включили конвектор и да се включи климатика или конвектора. Съответно при достигане на температура от 22 градуса, да се изключва конвектора или климатика.

Ако двете смарт устройства работят с различни приложения, то най-вероятно не бихте могли да ги синхронизирате. Тогава можете да получите известие за понижаване на температурата под определени градуси или просто в реално време дистанционно да следите температурата на едното приложение и когато прецените, да активирате климатика през приложението, с което работи смарт контакта ви.